RETINOLIS- VISKAS KĄ REIKIA ŽINOTI

Retinolis- Vitamino A darinys, kuris spręndžia tokias odos problemais, kaip:

Dėmės po spuogų;

Senėjimas;

Pigmentacij;

Odos skaistumo praradimas;

Užsikimšusios odos poros.

Retinolis yra visų odos ląstelių funkcionavimo pagrindas, jis veikia ląstelės branduolį ir skatina ląstelių atsinaujinimą.

KAIP ĮSITRAUKTI Į RUTINĄ?

Labai svarbu produktą su retinoliu įsitraukti atsakingai. Pradėkite nuo mažos koncentracijos retinolio (0,2- 0,3%), naudokite kelis kartus per savaitę vakaro rutinoje ant SAUSOS veido odos. Ryte užtikrinkite apsaugą nuo saulės ir pakankamą odos atstatymą maitinančiu kremu. 

ŠALUTINIS POVEIKIS

Paraudimas; niežulys; odos lupimasis ir sausumas, patinimas. Tai signalizuoja, kad pasirinkote netinkamą produkto koncentraciją, arba per dažnai jį naudojate.

Retinolį rekomenduojame naudoti ir įsitraukti į rutiną tik tuomet kai turite pilnai atstatytą odos barjerą. Šalutinio poveikio rizika gali būti didesnė, jei vienu metu vartojate daugiau nei vieną retinolio turintį produktą.

Turint aktyvią aknės, rožinės formą, egzemą ar dermatitus-savarankiškai retinolio naudoti nerekomenduojame.

DERINIMAS

Retinolis ir glikolio rūgštis

Glikolio rūgšties ir retinolio kaitaliojimas gali padėti sumažinti dėmes po spuogų ir randų. Bet jie abu gali sudirginti jūsų odą. Jei norite išbandyti abu produktus, apsvarstykite galimybę kaitalioti dienas arba naudoti glikolio rūgštį ryte ir retinolį vakare.

Retinolis ir hialurono rūgštis

Hialurono rūgštis yra puikus drėkiklis. Jis ramina ir putlina odą, o tai gali padėti neutralizuoti kai kuriuos dirginančius retinolio vartojimo padarinius. Šiuos ingredientus galite naudoti KARTU.

Retinolis ir niacinamidas

Niacinamidas yra vitamino B3 darinys, kuris padeda mažinti odos riebalavimąsi, raudonį. Tai taip pat padeda apsaugoti odą ir gali padėti neutralizuoti dirginantį šalutinį retinolio poveikį.

Retinolis ir salicilo rūgštis

Spuogams gydyti dažnai naudojami tiek retinolis, tiek salicilo rūgštis. Tačiau jie abu gali išsausinti ir sudirginti odą. Per didelis odos džiovinimas gali paskatinti riebalų gamybą, todėl spuogai dar labiau paūmės. Jei norite pabandyti naudoti ir retinolį, ir salicilo rūgštį, apsvarstykite galimybę juos kaitalioti: salicilo rūgštį naudokite ryte ir retinolį vakare.

Retinolis ir vitaminas C

Vitaminas C gali padėti pašviesinti tamsias dėmes ir sumažinti smulkias raukšles. Retinolis padidina odos elastingumą, todėl oda atrodo stangresnė ir putlesnė. Šis derinys gali padėti suvienodinti jūsų odos tekstūrą ir toną, bet abu produktai gali stipriai sudirginti odą, Produktą su vitaminu C geriausia naudoti ryte, o retinolį palikti nakčiai.

VISADA NAUDOKITE APSAUGĄ NUO SAULĖS (SPF).

 

PRODUKTAI, NUO KURIŲ REKOMENDUOJAME PRADĖTI: