ODOS PRIEŽIŪRA ŽIEMĄ

Pasikeitus oro sąlygoms ne tik lauke, bet ir patalpose, kuriose dėl šildymo ir prasto vėdinimo oras išsausėja, reikia koreguoti odos priežiūrą.

 Odos apsaugines savybes silpnina sauna, karštas dušas ar vonia. 

Jei ilgas valandas praleidžiate patalpoje, oda gali pasidaryti papilkėjusi, išsausėjusi, gali atsirasti smulkių raukšlyčių. Taip atsitinka dėl to, jog kondicionierių ir radiatorių skleidžiama šiluma džiovina odą. Rekomenduojame dažnai vėdinti ir drėkinti patalpas,  rinktis riebesnį kremą („riebalai vandenyje“), kurio sudėtyje esantys riebalai ant odos paviršiaus sudaro apsauginį sluoksnį ir taip padeda išsaugoti drėgmę.

Gelio ar putų konsistencijos prausikliai gali pernelyg išsausinti odą, todėl juos geriau keisti į kreminio arba aliejinio pagrindo prausiklius be alkoholio ir kvapiklių. 

Nenaudokite priemonių su alkoholiu ar kvapikliais, nes šios priemonės sausina odą, o žiemą ir taip net riebiausia oda linkusi į sausėjimą. Tinkama veido priežiūra sureguliuoja riebalinių liaukų veiklą, o riebios odos išsausinimas yra ženklas, kad veido priežiūra yra visiškai netinkama.

Į savo odos priežiūros rutiną įveskite serumus, ampules, kaukes, kurios papildomai drėkintų odą, mažintų sausumą, ramintų. Glicerinas, keramidai, hialurono rūgštis, alavijas, pantenolis, niacinamidas – tai medžiagos, kurios apsaugos visų tipų odą nuo išsausėjimo.  Šaltuoju sezonu dieną nerekomenduojame naudoti lengvų drėkinančių kremų, nes jie yra kurti vandens pagrindu – būtent dėl to įsigeria labai greitai, bet tuomet odai nesudaro apsauginės lipidinės plėvelės. Dienos metu rinkitės maitinantį kremą, o vakare drėkinantį.

Atlikti tyrimai parodo, kad sniegas atspindi maždaug 80% saulės spindulių, o tai reiškia, kad yra tikimybė, kad mūsų oda gauna kone dvigubą dozę kenksmingų saulės spindulių. Tad SPF apsaugos nepamirškite ir žiemos metu. 

Veido šveitiklis pašalina negyvas odos ląsteles ir taip padeda odai greičiau regeneruotis bei sutraukia poras. Po šveitiklio uždėta kaukė bus veiksmingesnė, dėl šveitimo metu pašalinto viršutinio raginio odos sluoksnio, kuris yra nemenkas trukdis kremų pasisavinimui.  Jei turite sausą odą su šveitikliais reikia elgtis itin švelniai – šveitiklį naudoti užteks kartą per dvi savaites, aplikuojant jį lengvais, itin švelniais sukamaisiais judesiais. Rinkitės tik švelnius šveitiklius, kurie būtų be grūdelių. Riebios odos savininkėms šveitiklį galima naudoti dažniau, apie 1-2 kartus per savaitę. Tinka švelnūs šveitikliai su AHA rūgštimis ar papaino enzimais.